Assistenten en stagiaires

Assistenten & stagiaires

JTS KIEK is een erkend leerbedrijf  en wil jonge theaterdocenten-in-opleiding en jonge theatermakers-in-opleiding de kans geven zich verder te ontplooien. Daarom worden sommige groepen voor een aantal korte periodes begeleid door een stagiair(e). Dit alles onder het toeziend oog van een van de vaste docenten. 

Ook is het mogelijk voor stagiaires van de artiestenopleiding ARCUS om hun spelstage en een stage als regie-assistent binnen een van de productiegroepen te doen. Tevens zullen zij ook ervaring opdoen als crewlid "achter de schermen" van een productie.

Naast stagiaires werkt JTS KIEK met een aantal vaste assistenten. Hierdoor krijgen Kiekers meer persoonlijke aandacht tijdens de lessen en de repetities. 

 

Stagiaires seizoen 2019-2020: 

  • Senna Taidouch (spelstage Z4, regie-assistent Z5, spelstage Z6)
  • Dannique Bonnie (spelstage Z4, spelstage Z6)
  • Shirley Bak (spelstage M4)
  • Bastian Fischer (regie-assistent M3) 

 

Vaste Assistenten: 

Job Vinders:

Job Vinders zit momenteel in 5 vwo op het Eijkhagencollege in Landgraaf en volgt al meer dan tien jaar lang lessen bij JTS KIEK. Zo heeft hij o.a. meegespeeld in voorstellingen als Beer Ligthart, De Bokkenrijders, De Vlakte en Teenage Dream. Zijn betrokkenheid bij KIEK is groot. Zo helpt hij mee achter de schermen bij de kiek-crew en is hij één van de presentatoren van de KIEK-IN / KIEK-OUT. Assisteren bij een lesgroep was dan ook een logische vervolgstap. Zijn enthousiasme voor toneel draagt hij met plezier over aan de allerjongste kiekers. Daarom is hij in 2018 begonnen met assisteren bij lesgroep Z1. Dit jaar assisteert hij bij lesgroep Z1 & Z2. 

Melissa van Uden:
 
Melissa is een hardwerkende student die weet wat ze wil. Van jongs af aan wist ze dat ze later iets wilde doen met kinderen en jongeren, het liefst in het onderwijs. Tegenwoordig studeert ze dan ook aan de lerarenopleiding Engels bij Fontys Hogescholen in Sittard. In 2019 is Melissa begonnen bij JTS KIEK. Met alle liefde doet ze alles voor onze leerlingen. Weliswaar achter de schermen, want on stage zal Melissa nooit te vinden zijn. Doordat ze bij KIEK veel werkt met allerlei verschillende kiekers en met verschillende leeftijdsgroepen, hoopt ze veel kennis en ervaring op te doen die ze weer kan gebruiken wanneer ze voor de klas staat! Dit seizoen zal ze samen met Job Vinders de assistent zijn bij lesgroep Z1.

Senna Taidouch

Senna zit momenteel in het tweede jaar van de acteursopleiding op het Arcus/Vista College in Heerlen. Vanaf kleins af aan ligt Senna’s hart bij het theater. Ze vond het altijd al geweldig om in de spotlights te staan en op te treden voor een publiek. Als kind begon ze dan ook bij JTS KIEK. Hier werd de basis gelegd voor haar verdere loopbaan. Zo was ze o.a. te zien in Teenage Dream. Op dit moment is Senna niet alleen een leerling bij onze jeugdtheaterschool, maar loopt ze er ook stage, werkt ze achter de schermen als crewlid en is ze assistente bij musical-lesgroep Z3! 

Marieke Uiterwaal:

Marieke Uiterwaal is in 1998 zelf als jong meisje begonnen bij JTS KIEK en al die tijd nooit echt weggegaan. Als leerling bij KIEK heeft ze in verschillende producties gespeeld, waaronder HamletRomeo en JuliaMascaret en De Golf. Inmiddels speelt ze weer mee in de productiegroep voor volwassenen V2. Geïnspireerd en geënthousiasmeerd door haar ervaringen bij KIEK speelde ze ook bij andere groepen en volgde ze de bacheloropleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ook het werk achter de schermen lokte haar. Daarom is ze nu naast haar werk in HuB.Bibliotheek Kerkrade assistente bij musical-lesgroep Z3, waarbij ze met veel plezier en Kiek-ervaring de nieuwe jonge talentjes helpt begeleiden. 

Jill Schings:

Jill Schings volgt de opleiding tot leraar Engels op de Fontys lerarenopleiding. In 2013 liep ze bij JTS KIEK maatschappelijke stage bij de groepen Z1 t/m Z4. Zo was ze onder andere regieassistent bij de voorstelling Saloon de Koffieboon. Tijdens haar stage werd ze geïnspireerd door het feit dat veel kinderen voor de rest van hun leven profijt hebben van toneellessen. Dit was naast haar liefde voor toneel de reden om als assistent blijvend werkzaam te zijn bij JTS KIEK. Vanaf 2014 werd ze dan ook vaste assistent en maakte ze in 2016 de voorstelling Love Songs met Karlijne van der Kooij. Ook zelf volgt ze al meer dan tien jaar les bij JTS KIEK en heeft ze in verschillende producties gespeeld. Zo was ze te zien in Ik ben een Puber!, Meisjes zijn Niks en In de Ban van Richard. Dit seizoen is ze regieassistent bij musical-productiegroep Z4.

 

KIEKERS over KIEK:

"Ik vind de theateroefeningen leuk omdat ze zo afwisselend zijn. Ik leer improviseren, emoties uitbeelden en dat soort dingen."