Assistenten en stagiaires

Assistenten & stagiaires

JTS KIEK wil jonge theaterdocenten-in-opleiding en jonge theatermakers-in-opleiding de kans geven zich verder te ontplooien. Daarom worden sommige groepen voor een aantal korte periodes begeleid door een stagiair(e). Dit alles onder het toeziend oog van een van de vaste docenten. 

Ook is het mogelijk voor stagiaires van de artiestenopleiding ARCUS om hun spelstage binnen een van de productiegroepen te doen.

Naast stagiaires werkt JTS KIEK met een aantal vaste assistenten. Hierdoor krijgen Kiekers meer persoonlijke aandacht tijdens de lessen en de repetities. 

 

Stagiaires seizoen 2018-2019: 

  • Femke Kockelkorn (stagiair Z4, Z5, spelstage Z6)
  • Ousmane Bangura (stagiair Z5)
  • Sharon Hoogenboom (spelstage V1)


Vaste Assistenten: 

Robin Velraeds:  

Robin Velraeds is afgestudeerd aan de Fontys Lerarenopleiding Nederlands in Sittard en volgt momenteel de master leraar Nederlands bij dezelfde hogeschool. Momenteel is ze werkzaam als docent Nederlands bij Eijkhagencollege en helpt ze ieder jaar mee bij het organiseren van de Avond der Muzen: een show waarin leerlingen hun talent kunnen laten zien. Ze regisseert hierbij de gezamenlijke openings- en afsluitingsact en helpt de leerlingen om hun optreden vorm te geven. Ze heeft de afgelopen jaren in verschillende producties gespeeld. Bij JTS KIEK speelde ze o.a. in Hamlet, De Vrek, De dochter van de Boevenkoning en De Getermineerden.  Het plezier van het toneelspelen wilde ze graag overbrengen op de jongere Kiekers en zo is ze in aanraking gekomen met het assistentschap. Inmiddels is ze al een aantal jaren een van de vaste assistenten van JTS KIEK. Dit jaar is Robin de vaste assistente bij lesgroep M1. 

 

Job Vinders:

Job Vinders zit momenteel in 4 vwo op het Eijkhagencollege in Landgraaf en volgt al tien jaar lang lessen bij JTS KIEK. Zo heeft hij o.a. meegespeeld in voorstellingen als Beer Ligthart, De Bokkenrijders en De Vlakte. Zijn betrokkenheid bij KIEK is groot. Zo helpt hij mee achter de schermen bij de kiek-crew en is hij één van de presentatoren van de KIEK-IN / KIEK-OUT. Assisteren bij een lesgroep was dan ook een logische vervolgstap. Zijn enthousiasme voor toneel draagt hij met plezier over aan de allerjongste kiekers. Daarom is hij in 2018 begonnen met assisteren bij lesgroep Z1.

 

Britt Creusen:

Britt Creusen studeert vaktherapie (medium drama) aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Ze heeft als dramatherapeut ervaring opgedaan bij diverse instanties. Momenteel is ze werkzaam bij Stichting Kwecoo te Landgraaf. Ze heeft de afgelopen jaren in verschillende producties gespeeld. Bij JTS KIEK speelde ze o.a. in Hamlet, De Vrek en De dochter van de Boevenkoning. Britt heeft uit eigen ervaring geleerd dat toneel een goed middel is om assertiviteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit over te dragen aan onze kiekers was haar grootste drijfveer achter de keuze om te gaan assisteren. Sinds september 2012 is ze dan ook een van de vaste assistenten van JTS KIEK. Dit jaar is ze assistente bij lesgroep Z2.

 

Marieke Uiterwaal:

Marieke Uiterwaal is in 1998 zelf als jong meisje begonnen bij JTS KIEK en al die tijd nooit echt weggegaan. Als leerling bij KIEK heeft ze in verschillende producties gespeeld, waaronder HamletRomeo en JuliaMascaret en De Golf. Geïnspireerd en geënthousiasmeerd door haar ervaringen bij KIEK speelde ze ook bij andere groepen en volgde ze de bacheloropleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ook het werk achter de schermen lokte haar. Daarom is ze nu naast haar werk in HuB.Bibliotheek Kerkrade assistente bij musical-lesgroep Z3, waarbij ze met veel plezier en Kiek-ervaring de nieuwe jonge talentjes helpt begeleiden.

 

Jill Schings:

Jill Schings volgt de opleiding tot leraar Engels op de Fontys lerarenopleiding. In 2013 liep ze bij JTS KIEK maatschappelijke stage bij de groepen Z1 t/m Z4. Zo was ze onder andere regieassistent bij de voorstelling Saloon de Koffieboon. Tijdens haar stage werd ze geïnspireerd door het feit dat veel kinderen voor de rest van hun leven profijt hebben van toneellessen. Dit was naast haar liefde voor toneel de reden om als assistent blijvend werkzaam te zijn bij JTS KIEK. Vanaf 2014 werd ze dan ook vaste assistent en maakte ze in 2016 de voorstelling Love Songs met Karlijne van der Kooij. Ook zelf volgt ze al meer dan tien jaar les bij JTS KIEK en heeft ze in verschillende producties gespeeld. Zo was ze te zien in Ik ben een Puber!, Meisjes zijn Niks en In de Ban van Richard. Dit seizoen is ze regieassistent bij musical-productiegroep Z4.

 

KIEKERS over KIEK:

"Ik vind de theateroefeningen leuk omdat ze zo afwisselend zijn. Ik leer improviseren, emoties uitbeelden en dat soort dingen."