Docenten

Vaste docenten:

Peggy Lebens:

Peggy Lebens is afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg en aan de Pabo te Sittard met de specialisatie ‘kind en toneel’. Inmiddels werkt ze al twintig jaar op verschillende Limburgse jeugdtheaterscholen en werkt ze al tien jaar voor JTS KIEK. Sinds augustus 2017 is zij tevens werkzaam als coördinator & artistiek leider van JTS KIEK. Als theatermaakster heeft ze verschillende nominaties en prijzen op haar naam staan. Zo is o.a. haar voorstelling “RUIS” genomineerd voor de Entreeprijs Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch in 2013 en heeft haar voorstelling “BRANDEN” de LFA- prijs voor meest bijzondere jeugdvoorstelling 2015 gekregen. Dit jaar geeft ze les aan lesgroep M1 en aan projectgroep Z5. Daarnaast maakt ze met productiegroep Z6 en musical-productiegroep Z4 een voorstelling.

Charlie Geenen:

Charlie Geenen is afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Ze werkt op verschillende Limburgse jeugdtheaterscholen, geeft theaterlessen op basisscholen en is cultuurcoach op de afdeling cultuureducatie van de gemeente Maastricht. In 2014 kwam Charlie voor het eerst in aanraking met JTS KIEK. Ze liep hier stage en maakte met zeven jongeren de voorstelling ‘Meisjes zijn niks’. Een liefdevolle familievoorstelling, waarin Charlie haar liefde voor theater heeft overgedragen aan de jongeren. Haar voorstelling werd genomineerd voor ‘Meest opvallende jeugdvoorstelling 2014’ bij het LFA. In 2018 heeft haar voorstelling "Moeders" de LFA-prijs voor meest bijzondere jeugdvoorstelling 2018 gekregen. Sinds 2016 is Charlie werkzaam als vaste docent en dit jaar geeft zij les aan de lesgroep M2 en projectgroep M3. Daarnaast maakt ze met productiegroep M4 een voorstelling.


Donny Jeurissen:

Donny Jeurissen is afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Hij werkt als docent drama op de Bernard Lievegoed School (vo) in Maastricht. Daarnaast heeft Donny veel ervaring met het geven van les aan volwassenen op verschillende theaterscholen. In zijn werk als docerend theatermaker is zijn streven om steeds vanuit de kracht van theater te werken: samen zoeken naar theatrale beelden, je laten inspireren door muziek en (persoonlijke) verhalen maken die tot de verbeelding spreken. In 2017 werd zijn voorstelling ‘Ik voel me zo ver verwijderd van gewoon een bizon schieten’ door het LFA genomineerd voor meest bijzondere jeugdvoorstelling. En in 2018 ontving hij met de voorstelling ‘Ik stop mijn hoofd in de diepvries, dan blijft het langer goed’ de LFA-prijs voor meest bijzondere voorstelling. Donny gaf al eerder les bij JTS KIEK en dit jaar geeft hij les aan de lesgroep voor volwassenen V1.

Sabine Salden:

Sabine Salden is afgestudeerd aan de opleiding Creatieve Therapie (medium drama) aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ook heeft ze les gevolgd bij theateropleiding DE TRAP in Amsterdam. Ze werkt als theaterdocent op verschillende scholen en is werkzaam bij verschillende theaterinstanties in Limburg. Daarnaast is ze productieleider bij een mediabedrijf. In 2008 is ze gestart als vaste docent bij JTS KIEK en geeft ze les aan de lesgroepen Z1 & Z2 en aan de musical-lesgroep Z3. Als docent vindt ze het belangrijk om de kwaliteiten van kinderen in te zetten en ieder kind op zijn eigen manier te laten stralen op het podium. Door haar achtergrond als dramatherapeut weet zij goed te observeren waar de krachten en kansen van kinderen liggen en hoe ze deze in de theaterlessen optimaal naar boven kan halen.

Gastdocenten:

Naast onze drie vaste docenten worden er voor speciale projecten gastdocenten ingezet.

 

KIEKERS over KIEK:

"Ik vind het vooral leuk, en verheug me elke week op de les."