Projectgroepen

Projectgroepen

In de projectgroepen komen een drietal projecten aan bod: Verdieping & SpecialisatieKunstbende-projectMakersproject. 

 

Verdieping & Specialisatie:

Ongeveer tien lessen lang verdiept de groep zich in een specifiek aspect van theater. Dit kan zijn: een acteerstijl, straattheater, cabaret, improvisatietheater, muziektheater, mime, beeldend theater etc. Ieder jaar wordt er weer een ander specialisme uitgekozen. 

 

Kunstbende-project:

Ieder jaar doet JTS KIEK mee aan de Kunstbende. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. In de lessen wordt er door de hele groep, een kleine groep of individueel een theateract gemaakt die opgevoerd zal worden tijdens de Kunstbende. Op zondag 25 maart 2018 vindt de voorronde van Kunstbende Limburg plaats in Schouwburg De Domijnen in Sittard. De winnaar van deze voorronde gaat naar de landelijke finale op zaterdag 30 juni 2018 in de Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Makersproject:

Tijdens het Makersproject wordt er, samen met de groep en onder begeleiding van de docent, een minivoorstelling gemaakt. Het materiaal voor de voorstelling wordt aangeleverd en gemaakt door de groep zelf. De minivoorstelling wordt aan het einde van het project gepresenteerd aan familie en vrienden. 

 

KIEKERS over KIEK:

"Ik ben nou eenmaal dramatisch. Bij Kiek kan ik lekker mezelf zijn.         

Ik ben niet ziek....ik zit bij Kiek"

 

Projectgroepen van JTS KIEK seizoen 2017-2018:

Groep M3 (12 t/m 15  jaar)

Groep Z6 (15+ jaar)